Akkerbouw

Nieuws 2107 x bekeken 2 reacties

Temperatuur te laag voor optimale groei bieten

Dinteloord – Voor een optimale groei van de suikerbieten is de temperatuur de afgelopen maand iets te laag geweest, constateert Suiker Unie.

Toch omschrijft de verwerker de ontwikkeling van het gewas als 'redelijk goed'.

De buitendienst verwacht dat eind deze week, begin volgende week, op de eerste percelen de bladeren elkaar beginnen te raken. Hierdoor heeft een aantal vroeg gezaaide percelen in de eerste week van juni het veld dicht gesloten. In die percelen vindt de laatste onkruidbestrijding plaats.

Onkruidbestrijding steekt de kop op, zoals werd verwacht na de zachte winter. Plaatselijk gaat het om enorme hoeveelheden, neemt Suiker Unie waar. Op de aardappelopslag na verloopt de onkruidbestrijding redelijk goed. Wel is te zien dat verhoogde doseringen effect hebben op de stand van de kleine bietenplanten. De gevolgen voor de opbrengst zijn meestal te verwaarlozen.

Waar hier en daar de haspels in het veld zichtbaar worden, kan Suiker Unie melden dat suikerbieten geen last hebben van het doorgaans droge weer. Tot zondag blijft het wisselvallig en koud, meldt het KNMI. Daarna mogelijk warmer.

Laatste reacties

  • masmas

    mijn bieten sluiten de rijen al. Perfect weer gehad in belgie

  • Tiny1946

    Stoefer  Met uw perfect weer

Of registreer je om te kunnen reageren.