Akkerbouw

Nieuws 1539 x bekeken 1 reactie

Aardappelexport was in april fors beneden peil

Den Haag – De aardappelexport is in april uitgekomen op een totaal van 70.850 ton. Dat meldt de Nederlandse Aardappel Organisatie. Het is weliswaar ruim 10.000 ton meer dan in maart, maar voor de aprilmaand is het een erg pover resultaat.

De aprilexport lag in de voorgaande vijf seizoenen gemiddeld een derde hoger. De achterstand is opgelopen in de periode na januari. De groei van de export ten opzichte van maart is geheel gerealiseerd binnen de EU. Zo nam de afzet van aardappelen in België toe met bijna 12.000 ton naar een totaal van ruim 35.000 ton. Dat is voor april een gebruikelijke hoeveelheid. In vergelijking met vorig jaar april is er veel meer volume verkocht in Duitsland, 11.800 ton tegen 5.340 ton vorig jaar april.

De export is in de periode van juli tot en met april 652.500 ton geweest, 7.000 ton minder dan het voorgaande seizoen. Extra afzet in met name Afrika (plus 41.000 ton) was compensatie voor forse achteruitgang van de verkoop binnen Europa (min 85.000 ton).

Eén reactie

  • aqwzsx12

    en zijn die cijfers betrouwbaar???

Of registreer je om te kunnen reageren.