Akkerbouw

Nieuws 2114 x bekeken 1 reactie

Tarweprijs laagste in bijna vijf jaar

Londen – De tarweprijs op de wereldmarkt is de laagste in bijna vijf jaar. De prijsindex van de International Grains Council (IGC) zakte vrijdag naar 189 punten. Dat is de laagste index sinds eind juli 2010.

IGC berekent de index op basis van tien fysieke noteringen verspreid over de wereld. Het is gaan regenen in het zuiden van de Verenigde Staten. Dat neemt de zorgen weg die waren ontstaan door droogte. Omdat de VS de een na grootste tarwe-exporteur in de wereld is, drukt dat de tarweprijzen. Bovendien verliest de VS terrein aan de EU op de tarwemarkt, door de goedkope euro. De EU exporteerde dit seizoen tot nu toe 26,4 miljoen ton zachte tarwe. Daarmee loopt de EU voor op vorig seizoen, dat een recordexport opleverde.

Eén reactie

  • koestal

    werkt door in de krachtvoerprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.