Akkerbouw

Nieuws 715 x bekeken

Ruim 80 procent cichorei gezaaid

Roosendaal – Ruim 80 procent van het Nederlandse areaal cichorei is voorzien van zaad.

Dat meldt verwerker Sensus. Gezien het optimale zaaitijdstip van half april, ligt de teelt dus aardig op koers. Telers hebben gewacht op hogere temperaturen. Op de meeste percelen is de kieming en opkomst dan ook goed. Ook zijn er plekken waar de verwachte neerslag van komend weekend welkom is.

Sensus geeft aan dat het beregenen om gewassen boven te krijgen vaak een moeilijke zaak is. Lichtere gronden zijn gevoelig voor verslemping, vooral als er veel water in een korte tijd valt. Zwaardere gronden slaan minder snel dicht, maar hebben meer vocht nodig om het zaad te laten kiemen.

Naast de cichorei komt ook het onkruid weer op. Op www.cichorei.nl is een onkruidbestrijdingsadvies te vinden voor 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.