Akkerbouw

Nieuws 948 x bekeken

Aardappelexport was in maart weer klein

Den Haag – De export van consumptie- en industrie-aardappelen is in maart uitgekomen op 60.400 ton. Deze hoeveelheid is bescheiden, ruim een kwart (28 procent) kleiner dan het vijfjarig gemiddelde over de maand maart. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De voorgaande maand februari was de export eveneens erg matig, maar nog 1.300 ton meer. De achterstand ten opzichte van maart 2014 was 22.000 ton. Die terugval was vrijwel gelijk aan de ten opzichte van maart 2014 lagere afzet van aardappelen binnen de EU. Vooral België en Duitsland nemen dit seizoen aanzienlijk minder Nederlandse aardappelen af dan vorig oogstjaar, tot en met maart samen 50.000 ton. De oogsten in Noordwest-Europa zijn dan ook zeer groot geweest in 2014.

De import van aardappelen bedroeg een hoeveelheid van 87.000 ton, de zetmeelaardappelen niet meegeteld. Dat is 16.000 ton meer dan in maart vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.