Akkerbouw

Nieuws 1613 x bekeken 1 reactie

'Wintertarwe staat er uitstekend bij'

Mijdrecht – De wintertarwe staat er uitstekend bij in Nederland. De tarwe is al goed uitgestoeld. Maar de gewassen lopen niet voor op het gemiddelde, ondanks de zachte winter. Dat was wel het geval in het voorjaar van 2014 na een extreem zachte winter. Dat meldt Bayer CropScience op basis van de eerste ziektemonitoring die het agroconcern deed in 72 percelen wintertarwe verspreid over Nederland.

De percelen worden gescreend op septoria, gele roest, bruine roest en meeldauw. Daarna worden de percelen per ziekte ingedeeld in drie klassen: vrij van de ziekte, licht aangetast (maximaal 50 procent van de planten) en zwaar aangetast (meer dan 50 procent van de planten).

Volgens Bayer CropScience komt door de zachte winter meer dan gemiddeld septoria voor onderin de tarwe, net als in 2014. Gele roest zit alleen in de gevoelige rassen, maar minder sterk dan in 2014. Het concern denkt dat de nieuwe gele roest-fysio Warrior zich definitief in Nederland heeft gevestigd. Er is nog geen bruine roest en meeldauw gezien.

Eén reactie

  • Bzl

    Warrior came,warrior saw

Of registreer je om te kunnen reageren.