Akkerbouw

Nieuws 2916 x bekeken

Nieuwe expertgroep EU richt zich op afschaffen suikerquotum

Brussel - De Europese Commissie heeft een nieuwe expertgroep in het leven geroepen die zich gaat richten op de overgang van de suikersector als het suikerquotum in september 2017 wordt afgeschaft. Doelstelling is dat er een soepele overgang komt naar het nieuwe beleid.

"Volgend voorjaar zaaien de boeren de laatste quotumbieten. Het is cruciaal dat de suikerketen, van bietentelers tot verwerkers en suikergebruikers, op de hoogte is van de beste manier om de overstap naar de nieuwe situatie te maken, zegt directeur-generaal Jerzy Plewa van de Europese Commissie. Verschillende landen hebben al aangegeven dat ze graag over de vrijwillige gekoppelde steun voor de suikersector die in het nieuwe GLB mogelijk is, willen praten.

Of registreer je om te kunnen reageren.