AkkerbouwNieuws

Telersbeurs LNCN zet splitsing fritesnotering voort

Dronten – De telersbeurs LNCN ofwel ‘Emmeloord’ heeft de dit seizoen ingevoerde tweedeling in de notering voor fritesgeschikte aardappelen ervaren als een succes en gaat hiermee door. Dat meldde beursvoorzitter Mark Brantjes op de themadag aardappelen.

Na een peiling in december onder de leden bleek dat deze de afzonderlijke melding van opbrengsten bij levering aan fabrieken binnen Nederland, België en Duitsland enerzijds en aan afnemers daarbuiten anderzijds een verrijking vinden. Afgelopen zaterdag is het systeem geëvalueerd in het LNCN-bestuur, waarbij de noteerders hebben aangegeven het een plezierig systeem te vinden.  “We vinden het als LNCN overigens niet zo spannend”, aldus Brantjes. “We hebben voor meerdere producten gesplitste noteringen, maar de prijsvorming rond fritesgeschikt was in het voorgaande seizoen bron van veel spanning.”

Voorzitter Kees van Arendonk van de Nederlandse Aardappel Organisatie vindt het resultaat een compliment waard, maar gaf wel de suggestie eens te denken aan landelijk noteren door de gezamenlijke beurzen in plaats van separaat.

Beheer
WP Admin