Akkerbouw

Nieuws 1219 x bekeken 1 reactie

Recordhoge suikeropbrengsten in Noord-Duitsland

Elsdorf - De suikeropbrengsten in de bietenteelt in de noordelijke helft van Duitsland hebben het meerjarig record aanzienlijk aangescherpt.

Koploper was het werkgebied van de fabriek Euskirchen van Pfeifer & Langen waar 15,3 ton per hectare werd gehaald. Dat is volgens de inventarisatie van teeltadviesbureau LIZ een verbetering van het oude record in dit gebied met ruim 13 procent. In alle andere werkgebieden van Pfeifer & Langen en Nordzucker bleef de hectareopbrengst weliswaar onder de 15 ton, maar op één uitzondering na zijn niettemin verbeteringen te zien tussen de 28,5 procent (werkgebied Mecklenburg-Voor-Pommeren van Nordzucker) en 8,3 procent. De eerste keer dat de 15 ton per hectare werd overschreden (met 0,1 ton) was in 2011 in het werkgebied van de Pfeifer & Langen-fabriek in Lage. Hier werd in de afgelopen campagne 14,7 ton per hectare geproduceerd.

Eén reactie

  • agro1

    gelukkig dat er geen overschotten zijn, anders was het een ramp.

Of registreer je om te kunnen reageren.