AkkerbouwNieuws

Meer biologische gewasbescherming in VS

Washington – Het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen groeide in de VS in 12 jaar met een factor vijf.

Biologische gewasbescherming wordt inmiddels op 7,3 miljoen hectare toegepast. Dat meldt adjunct-directeur Jim Jones van de afdeling Chemische Stoffen van de Environmental Protection Agency (EPA) in zijn weblog.

In 2000 werd in de VS 409.000 kilo actieve stof uit biologische middelen gebruikt. Dat steeg naar 1,9 miljoen kilo in 2012, het meest recente jaar waarvan de EPA gegevens heeft. De EPA registreerde 430 actieve stoffen, die afkomstig zijn van dieren, planten, bacteriën of schimmels. Jones vindt dat deze middelen voordelen bieden boven chemische middelen. “Biologische middelen zijn vrijwel onschadelijk voor mens en milieu. Ze werken specifiek, waardoor nuttige insecten, vogels en zoogdieren gespaard blijven.”

Natuurlijke gewasbescherming wordt vooral toegepast in de biologische landbouw, schrijft Jones. “Maar het gebruik in de gangbare landbouw groeit. Daarom heeft de EPA een aparte divisie, voor een efficiënte toelating. We helpen de landbouw met een overstap naar biologische gewasbescherming en het risico voor mens en milieu te minimaliseren.”


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin