Akkerbouw

Nieuws 1310 x bekeken 4 reacties

Meer biologische gewasbescherming in VS

Washington – Het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen groeide in de VS in 12 jaar met een factor vijf.

Biologische gewasbescherming wordt inmiddels op 7,3 miljoen hectare toegepast. Dat meldt adjunct-directeur Jim Jones van de afdeling Chemische Stoffen van de Environmental Protection Agency (EPA) in zijn weblog.

In 2000 werd in de VS 409.000 kilo actieve stof uit biologische middelen gebruikt. Dat steeg naar 1,9 miljoen kilo in 2012, het meest recente jaar waarvan de EPA gegevens heeft. De EPA registreerde 430 actieve stoffen, die afkomstig zijn van dieren, planten, bacteriën of schimmels. Jones vindt dat deze middelen voordelen bieden boven chemische middelen. "Biologische middelen zijn vrijwel onschadelijk voor mens en milieu. Ze werken specifiek, waardoor nuttige insecten, vogels en zoogdieren gespaard blijven."

Natuurlijke gewasbescherming wordt vooral toegepast in de biologische landbouw, schrijft Jones. "Maar het gebruik in de gangbare landbouw groeit. Daarom heeft de EPA een aparte divisie, voor een efficiënte toelating. We helpen de landbouw met een overstap naar biologische gewasbescherming en het risico voor mens en milieu te minimaliseren."

Laatste reacties

 • agratax2

  Moet ik uit dit artikel concluderen, dat de gangbare landbouw zich begint af te wenden van de chemie reuzen? Het feit dat er steeds meer niet GMO zaden worden gezaaid in USA doet hetzelfde vermoeden.

 • Jaap39

  Nog even en biologische landbouw is niet meer nodig.

 • podolski

  We zullen het hopen. Gezond eten voor iedere portemonnee.

 • joohoo

  Jammer dat zo iets in de EU niet is toegestaan .

Of registreer je om te kunnen reageren.