Akkerbouw

Nieuws 1478 x bekeken 2 reacties

Basisprijs bieten in Duitse Rijnland €27,50 per ton

Bonn/Keulen - Suikerconcern Pfeifer & Langen betaalt voor de quotumbieten van de afgelopen campagne een basisprijs van €27,50 per ton bij een suikergehalte van 16 procent en exclusief een pulpvergoeding van €3,70. Dat is het Duitse concern overeengekomen met leveranciersorganisatie Rheinischer Rübenbauer-Verband (RVV).

Deze organisatie behartigt de belangen van de leveranciers van de fabrieken van Pfeifer & Langen in Appeldorn, Gulik (Jülich) en Euskirchen.

"Ondanks een buitengewoon moeilijke marktsituatie is het toch gelukt een prijs boven de minimumprijs te halen", delen beide partijen mee. De uitbetaling voor surplusbieten categorie 1 wordt (5 procent van de quotumbieten) €25,44, net als een jaar eerder. Voor de overige bieten rolt afhankelijk van de categorie en het flexibele- of vasteprijsmodel €25,00 tot €21,60 uit de bus. Voor surplusbieten boven de 25 procent van het quotum is de vergoeding €6 euro. De pulpvergoeding voor surplusbieten is €1,85.

Tegen de achtergrond van de grote oogst wordt door de leveranciers bijna 20 procent van het quotum overgeheveld naar het komende seizoen. Beide partijen zijn van oordeel dat het van het grootste belang is om dit ook consequent om te zetten in een beperking van het areaal. "Alleen zo kunnen we de voorraad niet-quotumsuiker wegkrijgen", constateren zij.

Laatste reacties

  • joohoo

    Wat een enorm verschil met Nordsuker!!!. Krijg er een raar gevoel bij.

  • Peerke1

    Schaf de quotering af en wij gaan daar ook leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.