Akkerbouw

Nieuws 2650 x bekeken

Suiker Unie: mooie eindopbrengst bieten

Bietenverwerker Suiker Unie is tevreden met de eindopbrengst van de bietencampagne: exact 13,9 ton suiker per hectare. Dit ondanks de uitdagende weersomstandigheden die het afgelopen groeiseizoen kenschetsten.

Na het koude en droge voorjaar volgden de natte maanden september en november. Vervolgens was het weer in december extreem zacht.

Suikergehalte op goed niveau

Ondanks die recente hoge temperaturen, waar suikerbieten baat bij hebben bij de suikerproductie, bleef het suikergehalte tot het einde van de campagne op goed niveau. De laatste week noteerde gemiddeld 16,84 procent. De gemiddelde wortelopbrengst is 83,2 ton per hectare, het suikergehalte 16,7 procent, de tarra 11,2 procent en de winbaarheid 90,9 punten.

Bietenzaad bestellen kan tot 4 januari

De campagne is maandag afgesloten. Na afronding van campagne 2015 richt de bietensector alweer volledig op 2016. Vrijwel alle telers hebben het bietenzaad voor het nieuwe seizoen besteld, iets wat nog kan tot 4 januari. Suiker Unie: "Blijf daarbij letten op voldoende uitzaai ten opzichte van de toewijzing van 2016. Immers, het vol leveren van de toewijzing 2016 is mede bepalend voor de leveringsrechten vanaf 2017."

Of registreer je om te kunnen reageren.