Akkerbouw

Nieuws 2665 x bekeken 5 reacties

Nederland grootgebruiker pesticiden

Binnen de EU worden alleen in Malta meer kilogrammen pesticiden per hectare verkocht dan in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de EU. Volgens cijfers van Eurostat werd in onderzoeksjaar 2013 bijna 6 kg aan pesticiden per hectare verkocht.

In de meeste lidstaten wordt minder dan twee kg pesticiden per hectare verkocht. België staat qua pesticidenverkoop per hectare relatief dicht bij Nederland. Malta torent met bijna 14 kg per hectare boven iedereen uit terwijl vooral Oost-Europese landen maar ook Zweden heel laag in het verbruik zitten. De meeste landen zitten net boven of net onder 2 kg per hectare.

Fungiciden

In Nederland worden relatief veel fungiciden verkocht. Een reden dat Nederland relatief veel pesticiden gebruikt, ligt mogelijk deels in het klimaat, maar ook in de intensieve productie die plaatsvindt. Nederland produceert per hectare meer voedsel dan de meeste andere landen. Het verbruik van pesticiden per ton landbouwproduct wordt door Eurostat niet berekend.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Jammer dat Groenland of Siberie niet van ons is want dan was dit geneutel niet nodig.

 • piethermus1

  Juist de hvh per geproduceerd landbouwproduct zou bekend moeten worden gemaakt. Dan weet ik wel zeker dat wij in ons land er nog niet zo beroerd vanaf komen. Maar ja! Dan kan men niet zo leuk met de vinger naar ons boeren wijzen.

 • Jan Cees Bron

  farmerbn, ah, hadden we Suriname maar nooit laten gaan!

 • info275

  waaom niet graan met graan vergelijken of aardappels met aardappels? De bouwplannen per land zijn immers totaal verschillend evenals de opbrengsten inderdaad. Nietszeggend zo.

 • Jan-Zonderland

  Ik neem aan dat het gaat om kilo's werkzame stof. Anders vind ik het maar weinig.
  En inderdaad worden hier appels met peren vergeleken.
  Wederom een nutteloos onderzoek.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.