Akkerbouw

Nieuws 1195 x bekeken

LTO wil opnieuw praten over één aardappelnotering

LTO gaat in 2016 opnieuw met de landbouwbeurzen van Goes en van Emmeloord om de tafel, om te kijken of één landelijke aardappelnotering mogelijk is.

De beurs in Goes en de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN, Emmeloord) hanteren een eigen systematiek. "Dat is een zeer ongewenste situatie", zei bestuurder Anton de Wit van de LTO-werkgroep Consumptieaardappelen en Uien op een ledenbijeenkomst in Zuid-Beijerland. "We hebben hier al vaker over gesproken, maar tot nu toe zonder resultaat."

Fritesnoteringen

De LNCN hanteert voor de beurs Emmeloord sinds november 2014 drie fritesnoteringen. De eerste is voor fritesgeschikte aardappelen bestemd voor verwerking in Nederland, Duitsland en België. De tweede categorie is voor overige partijen en er is een notering voor exportgeschikte aardappelen. Beurs Goes heeft twee noteringen: één voor fritesgeschikte aardappelen en één voor exportaardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.