Akkerbouw

Nieuws 1706 x bekeken

Iets minder suiker en veel minder tarra

Na afronding van de campagne van Suiker Unie blijkt dat de in week 14 geleverde suikerbieten iets minder suiker (16,8%), veel minder tarra (11,3%) en een iets lager wingetal (90,8 punten) hebben opgeleverd dan de week ervoor.

Week 14 duurt tot 26 december. Er komen dus nog van slechts enkele dagen levering gegevens bij; de campagne is dinsdag afgerond. Daarmee kan worden gesteld dat de gemiddelde 16,7% suiker bij 11,2% tarra en een winbaarheid van 90,0 punten weinig meer veranderen.

Enorme variatie tussen gebieden

Opvallend aan de kwaliteitsgegevens is de enorme variatie in tarrapercentages tussen de gebieden. Dit loopt van 6,4% in De Peel tot 16,2% in Zuidelijk Flevoland. Dit staat symbool voor de diversiteit in weersomstandigheden in het afgelopen groeiseizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.