Akkerbouw

Nieuws 4052 x bekeken 1 reactie

Akkerbouwers kunnen meer profiteren van mest

Akkerbouwers kunnen veel meer profiteren van dierlijke mest. Dat blijkt uit een onderzoek van DLV Plant en Projecten LTO Noord.

Door verschillende mestproducten slim te combineren kunnen akkerbouwers hun fosfaatruimte en hun gebruiksruimte voor stikstof uit dierlijke mest opvullen met voordelige dierlijke mest. Dat levert niet alleen een financieel voordeel op ten opzichte van kunstmest. Het zorgt ook voor extra aanvoer van kali en organische stof.

De onderzoekers rekenden voor vier modelbedrijven door wat het potentiële mestgebruik is. DLV en LTO gebruikten voor ieder bedrijf een representatief bouwplan. Voor ieder bouwplan werkten zij een bemestingsplan uit, waarin maximaal dierlijke mest wordt aangevoerd.

Eén reactie

  • aardappelboer

    Tjonge jonge, wat een nieuws, doen we al jaren en ik denk de meesten onder ons. Doe de fosfaatnorm maar omhoog daar hebben we veel meer baat bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.