Akkerbouw

Nieuws 1980 x bekeken

Aardappelexport kleiner dan gemiddeld

De Nederlandse aardappelexport was in oktober 11,6% kleiner dan het gemiddelde in de voorgaande vijf jaren. Dat valt op te maken uit de nieuwe maandcijfers, die de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) vrijdag heeft gepubliceerd.

Uit het maandoverzicht blijkt dat in oktober 60.828 ton consumptie- en industrieaardappelen is geëxporteerd. Deze hoeveelheid is bijna 18.000 ton kleiner dan in dezelfde maand van 2014 en 8.000 ton kleiner dan het vijfjarig gemiddelde.

Export binnen EU stagneert

Met name binnen Europa zijn minder aardappelen afgezet. Deze export bleef steken op minder dan 32.000 ton, terwijl in oktober 2014 aan Europese landen ruim 48.000 ton werd verkocht. Ook Azië en Amerika importeerden vorige maand minder aardappelen uit Nederland.

Afrika was wel nadrukkelijker aan de markt dan vorig jaar, met een totale import van meer dan 20.000 ton. Senegal en Mali zijn de belangrijkste afnemers, gevolgd door Mauritanië en Ivoorkust.

Of registreer je om te kunnen reageren.