Akkerbouw

Nieuws 1580 x bekeken

Kwart bieten verwerkt, kwaliteit neemt toe

Dinteloord – Ruim 25 procent van de suikerbieten is verwerkt, meldt verwerker Suiker Unie. De opbrengsten vallen in veel gevallen mee.

Na de natte campagnestart verwacht het verwerkende bedrijf toch nog een opbrengst van gemiddeld 13,9 ton suiker per hectare.

"Wederom een topopbrengst", zegt directeur agrarische zaken in Cosun Magazine. Dat is te danken aan het 'suikerweer' - droog en zonnig weer met koude nachten - dat eind september en begin oktober alsnog kwam. Daardoor verloopt de oogst ook een stuk aangenamer.

Suikergehalte zit in de lift

De kwaliteit van de bieten neemt wekelijks verder toe. Vooral het suikergehalte blijft in de lift zitten. Dit is ten opzichte van het begin van de campagne met ruim een procent gestegen van 15,4 naar 16,6 procent. Het campagnegemiddelde is na vier weken 16,2 procent suiker. "We hopen dat het suikergehalte nog een flinke periode door stijgt, zodat we gemiddeld dichtbij 17 procent suiker uitkomen."

Of registreer je om te kunnen reageren.