Akkerbouw

Nieuws 2380 x bekeken

Hoge wortelopbrengst suikerbieten verrast

Dinteloord – Telers en loonwerkers worden regelmatig verrast door de hoge wortelopbrengst van suikerbieten, meldt verwerker Suiker Unie.

De prognose is dan ook verder toegenomen naar 84 ton wortelopbrengst per hectare. "Dat is een fantastische opbrengst, zeker gezien de verre van ideale start van het groeiseizoen", constateert de agrarische dienst. "Met zo'n hoge wortelopbrengst is het verwachte gemiddelde suikergehalte voor 2015 wel iets getemperd tot 16,5 procent."

Afgelopen week veel geoogst

De bietenoogst vordert gestaag, net als de oogst van veel andere akkerbouwgewassen. Dankzij verbeterde omstandigheden is de afgelopen weken veel geoogst.

Kwaliteit bieten neemt toe

De kwaliteit van de bieten is de afgelopen week ook verder toegenomen. Met een suikergehalte van gemiddeld 16,3 procent en 9,6 procent tarra zijn de prestaties flink verbeterd ten opzichte van de week ervoor. De verwachting is dat de kwaliteit in de komende weken nog verder aantrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.