Akkerbouw

Nieuws 1867 x bekeken

Nieuw aaltje berokkent schade aan aardappelteelt in Duitsland

Meppen - In de aan Nederland grenzende Duitse regio's Emsland en Grafschaft Bentheim heeft de aardappelteelt te kampen met een nieuw type nematode. Dat schrijft het Journal für Kulturpflanzen.

Deskundigen van de Landbouwkamer Nedersaksen en het Julius-Kühn-Institut hebben het nematodetype de naam Emsland gegegeven. Volgens hen behoort het aaltje tot de witte aardappelnematoden maar berokkent het in tegenstelling tot de soortgenoten ook schade aan de wortels van resistente aardappelrassen. Hoe het aaltje in de regio's de teelt is binnengedrongen, kan niet worden achterhaald, maar er zijn reeds percelen waarop wegens het probleem zes jaar lang geen aardappelen meer mogen worden verbouwd. Aardappelteelt is in zowel het Emsland als de Graftschaft Bentheim allerminst onbelangrijk. Voor de akkerbouwers is het nieuwe aaltje daarom een aanzienlijk probleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.