Akkerbouw

Nieuws 1318 x bekeken

Suiker Unie: goed begin bietencampagne

Dinteloord – Bietenverwerker Suiker Unie is tevreden over de aanvang van de bietencampagne op dinsdag 9 september. De fabrieken zijn goed opgestart en de kwaliteit van de tot nu toe aangevoerde bieten is goed.

De eerste indruk van de opbrengsten zijn zelfs bijzonder goed. Bij de aanvoer zien medewerkers van Suiker Unie nu al bieten die wat grootte betreft niet onderdoen voor bieten die normaal gesproken pas in oktober of november worden geoogst. Het suikergehalte van de eerste dag is 16,3 procent. Door de goede oogstomstandigheden is de tarra laag. De eerste tarracijfers liggen gemiddeld rond de 5 procent. Vorig jaar was dat bij de start 11 procent.

Aandacht voor de oogst blijft echter van belang, benadrukt Suiker Unie. Daarbij spelen ook het beperken van de verliezen en opslag op een kwalitatief goede plek een rol.

Of registreer je om te kunnen reageren.