Akkerbouw

Nieuws 1209 x bekeken 2 reacties

Sensus verwacht goede cichoreiopbrengst

Roosendaal - De cichoreicampagne is afgelopen week goed van start gegaan. Dat meldt cichoreiverwerker Sensus.

De oogst verloopt goed en de verwerking is rustig opgestart. Op basis van de groeiverloopbemonsteringen van dit seizoen tot nu toe verwacht Sensus een opbrengst van gemiddeld 44 ton cichoreiwortels per hectare. Dat is 7 procent boven het meerjarig gemiddelde. De genoemde 44 ton is zonder compensatie van de gemiste groei van de vroeg geleverde percelen. Een goede temperatuur in het voorjaar en vroege zaai dragen bij aan het behalen van de bovengemiddelde opbrengst. Als gevolg van het sombere weer net voor aanvang van de campagne zit het inulinegehalte in de eerste week van de campagne nog onder het meerjarig gemiddelde.

Laatste reacties

  • jan007

    Wat zou het netto saldo zijn bij 44 ton?

  • pinkeltje

    Lees straks het oogstnummer van Boerderij en je wordt op je wenken bediend. Staan van veel gewassen de saldo's in. Ben je het niet eens met de opbrengsten of prijzen waarmee wordt gerekend dan kun je die voor je eigen situatie invullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.