Akkerbouw

Nieuws 1093 x bekeken

Potato Company start aardappelteelt in Angola

Emmeloord - The Potato Company (TPC) wordt actief in Angola. Het handelsbedrijf start daar een joint venture en levert 350 ton pootaardappelen van het ras Monte Carlo, machines, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen voor de aardappelteelt. Volgens het bedrijf heeft Angola veel behoefte aan aardappelrassen met een multiresistentie tegen aardappelmoeheid.

TPC teelt komend seizoen 105 hectare aardappelen in de Angolese plaats Chibia bij de stad Lubango in het zuidwesten van het Afrikaanse land. Het project wordt opgezet met steun van het Private Sector Investeringsprogramma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met dit programma wil de Nederlandse overheid de lokale consumptie van aardappelen stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.