Akkerbouw

Nieuws 4247 x bekeken

Nickerson-Zwaan wordt Hazera Seeds

Made – Zaadbedrijf Nickerson-Zwaan krijgt een nieuwe naam, samen met de Israëlische zusteronderneming Hazera Genetics. Vanaf 17 september is de nieuwe bedrijfsnaam Hazera Seeds bv en de nieuwe merknaam Hazera. Op de open dagen, de week erop, wordt deze gepresenteerd aan de sector.

De wens om samen te gaan komt voort uit een jarenlange nauwe samenwerking tussen de beide bedrijven die al in 2008 door moederbedrijf de Limagrain Groep werden samengevoegd in één gezamenlijke business unit, zegt Lando van Doorn van Nickerson-Zwaan. "Deze stap is een natuurlijk voortvloeisel uit die samenwerking."

Elkaar verder versterken is het doel. "Hazera zit bijvoorbeeld heel sterk in de korte-daguien, Nickerson-Zwaan in de extra-lange-daguien. Samen kunnen we de hele markt bedienen, wereldwijd. En in bijvoorbeeld tomaat hebben wij profijt van de expertise van onze Israëlische collega's. Door dit soort combinaties kunnen we ons wereldwijde assortiment in meerdere gewassen uitbreiden en versterken."

De twee hoofdkantoren blijven bestaan. Van Doorn merkt op dat zo een bedrijf ontstaat dat een substantiële speler is op de wereldmarkt. "Een plek in de top tien zit er zo wel in."

Nickerson-Zwaan levert vooral zaad aan de vollegrondsgroentesector. Nederlandse akkerbouwers merken voorlopig weinig van de samenvoeging. De naam verandert in alle uitingen, verder blijven alle contacten hetzelfde. "Ons assortiment is nu al verrijkt en die verrijking wordt door dit samengaan alleen maar sterker. Met meer middelen kun je sneller innoveren en nieuwe rassen op de markt brengen, daar doen we het tenslotte allemaal voor."

Of registreer je om te kunnen reageren.