Akkerbouw

Nieuws 1344 x bekeken

Hazera bouwt R&D station voor cruciferen

Tuitjenhorn – Zaadbedrijf Hazera, de nieuwe naam voor Nickerson-Zwaan en Hazera Genetics, bouwt een nieuw Cruciferen Onderzoeks- en Ontwikkelingsstation in het Noord-Hollandse Warmenhuizen.

Cruciferen (kruisbloemige gewassen) omvatten groenten zoals kool, bloemkool en radijs. Het nieuwe station wordt gebouwd op een 10 hectare groot terrein en wordt een modern complex van kassen, kantoren, onderzoekslaboratoria en operationele faciliteiten. De afronding van het project is gepland voor eind 2016.

Hazera wil hiermee de internationale positie in crucifere gewassen versterken. Het nieuwe station wordt een expertisecentrum op het gebied van onderzoek aan cruciferen, dat de wereldwijde veredelingsactiviteiten van het bedrijf in deze gewassen ondersteunt.

Op 25 september wordt de eerste paal geslagen door wethouders J.C.J. Beemsterboer en J. Bouwes van de gemeente Schagen, hiermee gaat de bouw officieel van start.

Het zaadbedrijf kiest voor Warmenhuizen, omdat het in het Seed Valley-gebied ligt – waar de Nederlandse veredelingskennis zich concentreert - en omdat bodem in de omgeving zeer geschikt is voor de teelt van kool.

Of registreer je om te kunnen reageren.