Akkerbouw

Nieuws 1159 x bekeken

Duitse overheid raamt aardappeloogst op 11,5 miljoen ton

Berlijn - De aardappeloogst in Duitsland komt met 11,5 miljoen ton bijna 19 procent hoger uit dan vorig jaar. Dat raamt de commissie van deskundigen van de landelijke overheid en de deelstaten, de Sachverständigenausschuss von Bund und Ländern. Het meerjarige gemiddelde wordt volgens de commissie met 5,4 procent overtroffen.

Gezien het verloop van het groeiseizoen, eerdere schattingen van andere instanties en de iets uitgebreide teeltoppervlakte (245.000 hectare ofwel krap 1 procent meer dan in 2013) komt de grote omvang van de oogst niet meer als een verrassing. Van de oppervlakte werd 42 procent ingeruimd voor de consumptieaardappelen. Dat was ook licht meer dan vorig jaar. De gemiddelde hectareopbrengst becijfert de commissie op 46,9 ton: krap 18 procent hoger dan een jaar eerder en tevens een nieuw record. Ten opzichte van het meerjarig gemiddelde is sprake van een plus van een kleine 9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.