Akkerbouw

Nieuws 585 x bekeken

British Sugar wil nog minder bieten

Londen - Het Britse suikerbedrijf British Sugar wil volgend seizoen nog eens 9 procent minder bieten afnemen. Samen met een eerdere maatregel wordt de afname daarmee 20 procent minder dan dit seizoen.

Volgens British Sugar is er veel te veel suiker op de markt beschikbaar. Het suikerbedrijf deelde al eerder mee volgend jaar drastisch in de productie te zullen snijden, maar heeft die maatrelen nu uitgebreid. Bovendien wordt de bietenprijs voor de campagne 2015/'16 met meer dan een kwart verlaagd naar omgerekend net €30 per ton. British Sugar heeft tevens meegedeeld dat tot op heden boeren die samen 11 procent van de bieten leveren het aanbod hebben geaccepteerd om een 'vakantiejaar' voor de bietenteelt te houden.

Het moederbedrijf van British Sugar, Associated British Food, moet al tijden melden dat de suikerdivisie in Europa in zwaar weer zit. Volgens analisten zal het de komende tijd nauwelijks mogelijk zijn om in Europa winst te maken op de suikerproductie en –verkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.