Akkerbouw

Nieuws 861 x bekeken

Belgische bietensector verwacht topoogst

Brussel – Belgische bietentelersverenigingen verwachten dit jaar, net als de Nederlandse bietensector, een recordopbrengst van suikerbieten.

De Tiense Suikerraffinaderij schat de opbrengst op 14,7 ton suiker per hectare, Iscal Sugar Group noemt 13,9 ton suiker per hectare.

De Nederlandse verwerker Suiker Unie verwacht 14,8 ton suiker per hectare, een record. De verwachtingen waren in juli met 15 ton suiker nog hoger, maar het slechte weer in augustus gooide roet in het eten.

De campagnes in België beginnen op 10 september (Tiense Suikerraffinaderij) en 1 oktober (Iscal Sugar Group), die later begint om het overschot van vorig jaar weg te werken. De Suiker Unie-fabrieken gaan op 9 september aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.