Akkerbouw

Nieuws 835 x bekeken

Nieuw fungicide in wortelen op komst

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) start de zienswijzeprocedure voor het fungicide Serenade SC op basis van de werkzame stof Bacillus subtilis stam QST 713.

Van welke fabrikant het middel is, heeft het CTGB nog niet bekend gemaakt. Toelating van het fungicide is aangevraagd in wortelen tegen loofverbruining en in sla. Ook krijgt het middel een toelating in aardbeien en in druiven.

De zienswijzeprocedure is van toepassing op het middel, omdat de werkzame stof Bacillus subtilis stam QST 713 nog niet eerder in Nederland als werkzame stof in een gewasbeschermingsmiddel is toegelaten. Wordt voor de werkzame stof geen zienswijze door derden ingediend, dan volgt een spoedige toelating van het fungicide.

Of registreer je om te kunnen reageren.