AkkerbouwNieuws

Canada verwacht kleinere oogst tarwe en koolzaad

Winnipeg – Canada gaat minder tarwe en koolzaad oogsten dan verwacht. Het Canadese bureau voor de statistiek (StatCan) publiceerde een lagere oogstprognose dan marktanalisten hadden verwacht. StatCan meldt dat er veel regen is gevallen in het westen van Canada.

StatCan ondervroeg 13.000 akkerbouwers over hun oogstverwachtingen. Het bureau concludeert daaruit dat Canada dit jaar 27,7 miljoen ton gaat produceren. Het Canadese ministerie van landbouw (AAFC) publiceerde vorige maand een vergelijkbare prognose voor tarwe. Marktanalisten waren uitgegaan van minimaal 28,5 miljoen ton tarwe, wat veel lager is dan de recordoogst van vorig jaar van 37,5 miljoen ton tarwe.

De koolzaadoogst schat StatCan in op 13,9 miljoen ton. Het AAFC schat die op 14,5 miljoen ton, net zo veel als marktanalisten. Canada oogstte vorig jaar een record van 18 miljoen ton koolzaad. De oogstverwachtingen van de akkerbouwers zakken, na de recordoogsten van vorig jaar, naar de langjarige gemiddelden, concludeert StatCan.

Beheer
WP Admin