Akkerbouw

Nieuws 1206 x bekeken

WUR: areaal quinoa in EU groeit sterk

Wageningen – Europa teelt binnen vijf jaar 20.000 hectare quinoa. Het areaal groeit in Zuid-Amerika niet snel genoeg om aan de stijgende vraag te voldoen, zegt veredelaar Robert van Loo van Wageningen UR.

Het WUR-instituut Plant Research International kweekte drie rassen quinoa voor teelt in gematigde streken. Volgens Van Loo staat daar alleen in Frankrijk al 1.000 hectare van. De Dutch Quinoa Group teelt samen met de WUR-proefbedrijven zo'n 30 hectare quinoa in Nederland.

De populariteit van quinoa verbaast Van Loo niet. "Quinoa bevat gezonde inhoudsstoffen en er zit minder zetmeel in dan in pasta, rijst en aardappelen. Het is glutenvrij, wat fijn is voor mensen met glutenintolerantie."

Of registreer je om te kunnen reageren.