Akkerbouw

Nieuws 1453 x bekeken

Roemenië oogst veel tarwe per hectare

Boekarest – De oogst van tarwe is gestart in het westen van Roemenië. In sommige regio's wordt meer dan tien ton tarwe per hectare van het land gehaald, meldt de Duitse site Agrarzeitung. Dat zijn hoge hectare-opbrengsten voor Roemenië. Er zijn nog geen cijfers beschikbaar over de kwaliteit of over de opbrengsten in de andere delen van het land.

Veel analisten gaan tot nu toe uit van lagere hectare-opbrengsten in Roemenië. De Europese Commissie verwacht dit jaar gemiddeld 3,48 ton tarwe per hectare in Roemenië. Dat is gelijk aan vorig jaar. De Europese graanhandelsorganisatie Coceral houdt het op 3,45 ton.

Ondanks de hoge hectare-opbrengsten produceert Roemenië minder tarwe door een krimp van het areaal. In Roemenië is dit jaar 2,07 miljoen hectare zachte tarwe geteeld, volgens de Europese Commissie. Dat is 70.000 hectare minder dan vorig jaar. Graanhandelsorganisatie Coceral houdt het op niet meer dan 2,03 miljoen hectare tarwe.

Roemenië is bijna klaar met de gerstoogst. De hectare-opbrengsten variëren van 4,5 ton tot 7,0 ton per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.