Akkerbouw

Nieuws 939 x bekeken

SESVanderHave ook bezig met resistente suikerbiet

Tienen – Veredelingsbedrijf SESVanderHave ontwikkelt een herbicide‐tolerante suikerbiet, samen met Bayer CropScience. Het doel is middelengebruik verlagen, omdat de biet bestand is tegen middelen die nu niet worden ingezet in de bietenteelt (ALS-middelen). Ze verwachten binnen enkele jaren de eerste rassen in de markt te kunnen zetten.

In september vorig jaar kondigde KWS Saat aan in 2017 of 2018 met een biet te komen die resistent is tegen onkruidbestrijdingsmiddelen.

"Met geavanceerde detectietechnieken screenen we de suikerbietencellen en identificeren we de planten die spontaan specifieke kenmerken vertonen die wijzen op een tolerantie voor ALS-remmende herbiciden", zegt projectleider Marc Lefèbvre. "We veredelen dit nu in ons nieuwste genetisch materiaal."

Of registreer je om te kunnen reageren.