Akkerbouw

Nieuws 1007 x bekeken

Plek voor aflanduien op online marktplaats

Apeldoorn – Op de marktplaats van Uienhandel.com kunnen nu ook aflanduien worden aangeboden. Dat meldt Agri-e-trade, dochteronderneming van Agrifirm Plant, dat de uienmarktplaats faciliteert.

De handel in aflanduien wijkt af van de sinds november bestaande online handel in bewaaruien, omdat deze productie vaak al voor de oogst wordt verkocht. De kwaliteit wordt ingeschat op basis van kenmerken als grondsoort, stand van het gewas en teeltinformatie. Een kwaliteitsbeoordeling van de uien zelf, zoals gebruikelijk op Uienhandel.com, is dus niet mogelijk.

Een uienteler kan aanbod gratis plaatsen op de aflandsectie van Uienhandel.com door een formulier in te vullen met informatie over het perceel, uienras, teelt en verladingsmogelijkheden. De koper betaalt een bijdrage voor de transactie.

Volgens Aart den Bakker van Agri-e-trade is het niet vreemd om uien ongezien te kopen in het aflandsegment. "Dat gebeurt vaker. Verwerkers willen hectares vastleggen en is het voldoende om enkele parameters te kennen, zoals het teeltgebied waar ze vandaan komen. Bij ons krijgen ze een nog meer informatie."

Dit initiatief komt voort uit vraag van verwerkers. "Wij denken dat we dit segment van de uienhandel ook online moeten bedienen. Dit is weer een nieuwe stap."

Of registreer je om te kunnen reageren.