Akkerbouw

Nieuws 1484 x bekeken

Graanprijzen op laagste niveau in maanden

Londen – De prijsindexen van tarwe en mais van de International Grains Council staan op het laagste niveau in vier maanden.

De tarwe-index staat op 240 punten en die van mais op 232 punten (100 = prijs januari 2000). De indexen zijn gebaseerd op fysieke noteringen verspreid over de wereld.

De prijsdaling wordt veroorzaakt doordat het weer is verbeterd. De mais in de VS maakt een goede start, ondanks dat regen de inzaai heeft vertraagd. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) meldt dat 95 procent van alle mais is gezaaid en dat 80 procent boven de grond staat. Dat is gelijk aan het gemiddelde van de laatste vijf jaar. Volgens het USDA staat 76 procent van alle maispercelen er goed of uitstekend bij. Dat is de hoogste score aan het begin van het groeiseizoen in zeven jaar.

De wintertarwe blijft slecht scoren in het wekelijkse Crop Report van het USDA. Slechts 30 procent van de percelen scoort goed of uitstekend. Toch dalen de tarweprijzen. Dat komt door beter weer in andere regio's in de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.