Akkerbouw

Nieuws 1282 x bekeken 1 reactie

Skal extra alert op biologische quinoa

Zwolle – Skal ziet quinoa als een risicovol product, meldt de toezichthouder op biologische productie. De snel groeiende interesse in dit product leidt tot schaarste in de markt, wat het risico verhoogt op het niet naleven van de normen voor biologische producten. Om die reden wordt extra streng toezicht gehouden op quinoa, zowel door Skal als de handelsbedrijven die quinoa importeren als de NVWA.

Aanleiding voor deze uitlating van Skal is de uitzending van Tros Radar van maandagavond, die ging over de kwaliteit van biologische quinoa. Er werden residuen aangetroffen die boven de biologische norm vallen.

Eén reactie

  • trijnie

    Dat heb je nu met al die buitenlandse produkten. Geef mij maar puur Nederlands en dan maar niet zo'n vreemd produkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.