Akkerbouw

Nieuws 1298 x bekeken 5 reacties

'Rusland te positief over graanoogst'

Moskou – De Russische minister van landbouw Nikolai Fyodorov schat dat Rusland dit jaar 100 miljoen ton graan oogst. Eerder ging het ministerie uit van een oogst van maximaal 98 miljoen ton graan. Vorig jaar is 92,4 miljoen ton geoogst.

De prognose van Fyodorov verbaast analisten. In het zuiden van Rusland is het al lang droog, constateert marktbureau Agritel. "De hitte houdt nog even aan. Over een maand begint de graanoogst al in Rusland."

De landbouwminister laat in zijn prognose de graanoogst van De Krim buiten beschouwing. Rusland annexeerde het schiereiland twee maanden geleden. Het Russische marktbureau SovEcon schat dat De Krim zo'n 2 miljoen ton graan kan voortbrengen. Inclusief de Krim komt SovEcon echter niet verder dan een oogst van 90 miljoen ton graan.

Het Amerikaanse marktbureau Martell Crop Projections is ook verbaasd over de prognose van Fyodorov, zegt analist Gail Martell tegen nieuwssite Agrimoney. "Het graan verslechtert door de droogte. In Krasnodar, Stavropol, Rostov en Volgograd is al maanden vrijwel geen regen gevallen. Dat zijn de belangrijkste regio's voor de teelt van wintertarwe."

Laatste reacties

 • agratax2

  Fyodorov zijn prognoses zijn ingegeven door de wens van de Grote Leider voldoende oogst om de mensen aan het eten te houden en om de export beloftes aan o.a. China na te komen. Als het inderdaad in de grote graan gebieden al langere tijd droog en heet is kan er nooit een top oogst groeien op het land alleen op papier in de ministeries. Hoe loopt deze strategie af??

 • piethermus1

  Russische prognoses op voorhand zijn altijd structureel hoger dan de weerbarstige werkelijkheid achteraf. Waar zit toch die Russische wens in om heel stoer zichzelf voor de gek te houden. Heeft het grootste land op aarde last van een minderwaardigheidscomplex en gaat het zich dan overschreeuwen?

 • agratax2

  piethermus1. Minderwaardigheids gevoel is een en daar komt bij dat als er nu minder in de silo's zit het duidelijk is waar de fout zit; 'Slechte opslag technologie, diefstal of buiten de boeken om verkoop. Het ministerie of oo wel Poetin heeft altijd gelijk ook als ze geen gelijk hebben.

 • ed12345

  Met die voorspellingen is er sinds de Soviet tijd niet zo bar veel veranderd.Of zouden ze de Oekraiene er al vast bij inbegrepen hebben ?

 • ed12345

  Met die voorspellingen is er sinds de Soviet tijd niet zo bar veel veranderd.Of zouden ze de Oekraiene er al vast bij inbegrepen hebben ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.