AkkerbouwNieuws

‘Rusland te positief over graanoogst’

Moskou – De Russische minister van landbouw Nikolai Fyodorov schat dat Rusland dit jaar 100 miljoen ton graan oogst. Eerder ging het ministerie uit van een oogst van maximaal 98 miljoen ton graan. Vorig jaar is 92,4 miljoen ton geoogst.

De prognose van Fyodorov verbaast analisten. In het zuiden van Rusland is het al lang droog, constateert marktbureau Agritel. “De hitte houdt nog even aan. Over een maand begint de graanoogst al in Rusland.”

De landbouwminister laat in zijn prognose de graanoogst van De Krim buiten beschouwing. Rusland annexeerde het schiereiland twee maanden geleden. Het Russische marktbureau SovEcon schat dat De Krim zo’n 2 miljoen ton graan kan voortbrengen. Inclusief de Krim komt SovEcon echter niet verder dan een oogst van 90 miljoen ton graan.

Het Amerikaanse marktbureau Martell Crop Projections is ook verbaasd over de prognose van Fyodorov, zegt analist Gail Martell tegen nieuwssite Agrimoney. “Het graan verslechtert door de droogte. In Krasnodar, Stavropol, Rostov en Volgograd is al maanden vrijwel geen regen gevallen. Dat zijn de belangrijkste regio’s voor de teelt van wintertarwe.”


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin