AkkerbouwNieuws

Regen blokkeert oogst in Argentinië

Buenos Aires – De oogst van graan en soja loopt erg traag in Argentinië door de regen. Volgens de graanbeurs in Buenos Aires is pas 33 procent van de mais van het land. Normaal is de helft al geoogst. De sojabonen zijn voor 70 procent geoogst. Normaal is de soja-oogst al bijna klaar.

Volgens de graanbeurs maken boeren zich grote zorgen over de kwaliteit. Vooral bij mais is de ziektedruk door schimmels erg hoog. Volgens nieuwssite Agrimoney wordt het volgende week droog weer in de belangrijkste teeltregio’s.

Ondanks de oogstproblemen verhoogt het Argentijnse ministerie van landbouw de oogstprognose voor mais met 3,1 miljoen naar 31,1 miljoen ton. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en de Argentijnse graanbeurs houden het op een maisoogst van 24 miljoen ton.

Door de regen verloopt de inzaai van wintertarwe traag. Het ministerie verwacht een areaal van 4,5 miljoen hectare tarwe. Argentinië teelde vroeger veel meer tarwe. Maar door de heffing waar de overheid de export mee belast, zijn veel akkerbouwers de laatste jaren overgestapt van tarwe op gerst.


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin