Akkerbouw

Nieuws 2807 x bekeken

Duitsland scherpt regels glyfosaat aan

Braunschweig - De Duitse voedselveiligheidsbewaker, het Bundesamt Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) in Braunschweig, scherpt de regels voor de inzet van de onkruidbestrijder glyfosaat aan.

Afrijping van graan met behulp van het middel mag alleen nog als het gewas onregelmatig is afgerijpt en een behandeling als gevolg daarvan onvermijdelijk is. De inzet om het oogsttijdstip te reguleren is daarentegen niet meer toegelaten. Tevens mag het middel voortaan op een perceel nog maar maximaal twee keer per kalenderjaar worden opgebracht, terwijl tussen deze twee behandelingen minstens negentig dagen moeten liggen. Daarbij mag per hectare hooguit 3,6 kilo effectieve stof worden ingezet.

De beperking wordt ingevoerd op wens van de Bondsraad, die deze wens eind vorig jaar te kennen gaf. Volgens BVL wordt met de beperking gewaarborgd dat de hoeveelheid van het middel dat in het grondwater terechtkomt binnen de norm van 0,1 µg per liter blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.