Akkerbouw

Nieuws 1777 x bekeken

Avebe-zetmeelfabriek opnieuw opgestart

Dallmin - Avebe heeft haar zetmeelfabriek in Dallmin in Oost-Duitsland opnieuw opgestart voor een verkorte verwerkingsperiode.

Dat bevestigt Avebe. Door de goede vraag naar zetmeel en zetmeelderivaten én voldoende aanbod van aardappelen, besloot Avebe de productie in Dallmin voor een periode van twee weken weer op te starten. Hoeveel tonnen aardappelen Avebe tot zetmeel heeft verwerkt, wil het uit concurrentieoverwegingen niet zeggen. Wel wil het concern kwijt dat het kortstondig opstarten van de fabriek heeft bijgedragen aan het benutten van de mogelijkheden in de markt. Afgelopen campagne verwerkte het concern relatief minder aardappelen tot zetmeel, onder meer vanwege de slechte oogst. Dallmin produceert natief en gemodificeerd zetmeel voor de levensmiddelen- en chemisch-technische industrie, aardappelvezels en -eiwit. Plannen om de fabrieken in Nederland op te starten in deze periode, zijn er vooralsnog niet.
Er gaan geruchten dat Emsland Stärke in Emlichheim haar zetmeelfabriek ook tijdelijk zou willen opstarten, maar door vakanties was het management niet bereikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.