Akkerbouw

Nieuws 721 x bekeken

'Aardappelareaal Manitoba decimeert'

Winnipeg – De aardappeltelers in de Canadese provincie Manitoba kunnen veel minder aardappelen onder contract telen. Dat komt omdat de vraag naar frites afneemt in de VS, een belangrijke afzetbestemming voor Canadese frites. Dat meldt de Canadese nieuwssite Portage Online.

Volgens adviseur Kyle Turner van Engage Agro, een distributeur van gewasbeschermingsmiddelen, wordt over de jaren heen gemiddeld bijna 29.000 hectare aardappelen geteeld in Manitoba. "Dat wordt dit jaar veel minder. Er zijn zelfs boeren die geen aardappelen meer onder contract kunnen telen. De oorzaak is dat de VS veel minder frites importeert uit Canada."

In Manitoba zijn drie grote verwerkers actief. Dat zijn Simplot, McCain en Cavendish Farms.

Of registreer je om te kunnen reageren.