Akkerbouw

Nieuws 4580 x bekeken 1 reactie

Maisprijs hoogste sinds augustus

Parijs - Het junicontract voor mais sloot maandag op de termijnmarkt in Parijs op 189 euro per ton.

Dat is hoogste slotnotering voor een eerstaflopende maiscontract sinds augustus vorig jaar. De maisprijs stijgt omdat in de VS pas 3 procent van de mais is gezaaid. Door het koude voorjaar en door regen is pas de helft van de mais gezaaid, van wat gebruikelijk is.

In Oekraïne verloopt de inzaai goed, maar het maisareaal krimpt. Marktbureau Agritel verwacht daarom dat Oekraïne dit jaar slechts 23,3 miljoen ton mais oogst. Vorig jaar is 28,3 miljoen ton van de akkers gehaald.

Ook de tarweprijs stijgt in Parijs en Chicago. De conditie van de wintertarwe in de VS is verder verslechterd, meldt het landbouwministerie USDA. Slechts 34 procent van de percelen staat er goed of uitstekend voor.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.