Akkerbouw

Nieuws 922 x bekeken 2 reacties

Duitsers optimistisch over graanoogst

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) blijft in zijn nieuwe geactualiseerde opbrengstprognose optimistisch over de komende graan- en koolzaadoogst in Duitsland.

Voorwaarde is wel dat er voldoende neerslag valt om het in de wintermaanden ontstane tekort te compenseren. De afgelopen weken brachten in dat opzicht wel alvast enige ontspanning, aldus de organisatie.

De totale graanoogst kan gezien de huidige stand van zaken uitkomen op 47,3 miljoen ton. Dat is licht meer (0,3 miljoen ton) dan het opbrengstpotentieel van de prognose van een maand geleden. De tarweteelt levert afzonderlijk bekeken 24,7 miljoen op en de wintergerstteelt 8,5 miljoen ton. De zomergerstoogst schat de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven op ruim 1,8 miljoen ton, uitgaande van een ingezaaid areaal van rond de 350.000 hectare. Dat is tegen de 10.000 hectare minder dan vorig jaar.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Dus als ik het goed begrijp wordt er 47,3 miljoen ton graan verwacht als er genoeg regen valt in de rest van het seizoen. Ik zou dan liever boven dit artikel zien: Duitse graanoogst maximaal 47,3 miljoen ton ipv Duitsers optimistisch over graanoogst. omdat bij de kop van het artikel van Dhr Verseput toch de schijn wordt gewekt dat de prijs moet gaan dalen. De DRV wil natuurlijk de prijs zien dalen omdat de akkerbouwers nog niet verkocht hebben. Nadat de DRV veel posities heeft ingenomen zullen we lezen dat de productie toch weer tegengevallen is en de prijzen daardoor moeten stijgen.

  • red

    Dit noemen wij legale manipulatie.
    Zo gauw de rente in EU gaat stijgen wordt er weer minder gespeculeerd.
    Gevolg meer rust op de agr. markten.

Of registreer je om te kunnen reageren.