Akkerbouw

Nieuws 801 x bekeken

Duitse fritesindustrie vraagt veel aardappelen

Bonn - De Duitse frites- en chipsfabrikanten hebben in de eerste helft van het lopende bedrijfsjaar 2013/2014 (juli-december) 1,724 miljoen ton aardappelen verwerkt.

Dat is op 12.000 ton na evenveel als het record dat in dezelfde periode van het voorafgaande jaar werd geboekt. Dat constateert landbouwmarkt AMI. De diepviesfritesproductie daalde iets, maar de chipsproductie groeide. AMI gaat ervan uit dat de industrie het hoge verwerkingsniveau afgezet tegen de relatief kleine oogst alleen heeft kunnen handhaven door een groot beroep te doen op leveranties uit de Benelux. Daarnaast is het Duitse areaal voor verwerkingsaardappelen ten koste van de zetmeelaardappelteelt toegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.