Akkerbouw

Nieuws 496 x bekeken

Zacht weer drukt Franse aardappelverkoop

Parijs – Franse consumenten kochten in januari ruim 6 procent minder aardappelen dan een jaar geleden. Volgens de aardappelorganisatie CNIPT komt dat vooral door de zachte winter 'die de consument er niet toe aanzet om wintermaaltijden op tafel te zetten waar meestal aardappelen in gaan'.

Vooral de discountzaken zoals Aldi verkopen minder aardappelen. Bij deze winkels lagen de verkopen daardoor bijna 11 procent lager, een tendens die al enkele maanden aan de gang is. Uit het overzicht blijkt daarbij dat aardappelen in dit soort winkels 1 procent goedkoper zijn dan vorig voorjaar, terwijl dat prijsverschil bij de andere super- en hypermarkten kan oplopen tot bijna 5 procent. In deze laatste groep winkels bleef de omzetdaling ook beperkt tot een procent of 5. Volgens de CNIPT speelt verder vooral een rol dat consumenten minder aardappelen kopen per aankoopmoment. ''De winkelprijzen blijven toch op een hoog niveau, waardoor de sector goede resultaten kan boeken.''

Of registreer je om te kunnen reageren.