Akkerbouw

Nieuws 1837 x bekeken

Avebe betaalt bijna 70 euro per ton

Veendam - Aardappelzetmeelcoöperatie Avebe heeft de prijs voor de campagne van 2013/'14 vastgesteld op 58 euro per ton. Dat is gelijk aan de campagneprijs van afgelopen jaar. De campagneprijs is de prijs per ton zetmeelaardappelen omgerekend naar levering in oktober met een zetmeelpercentage van 19 procent en is exclusief de prestatiecomponenten zoals zetmeelgehalte en kwaliteitstoeslagen.

Gemiddeld werd door Avebe, inclusief prestatiecomponenten, over de afgelopen campagne bijna 70 euro per ton aardappelen betaald. Dat de gemiddelde prijs iets lager uitvalt dan vorig jaar, heeft volgens Avebe alles te maken met het zetmeelpercentage van de geleverde aardappelen. Deze lag over de afgelopen campagne gemiddeld een half procent lager dan die van teeltjaar 2012. In augustus sluit Avebe het boekjaar af en in november wordt het coöperatief resultaat bekend gemaakt, uitgedrukt in de prestatieprijs. Indien van toepassing volgt dan nog een uitkering aan de telers uit het resultaat. Volgens Bert Jansen, CEO en voorzitter van het bestuur van Coöperatie Avebe, is het lagere volume aardappelen van afgelopen seizoen een beperkende factor voor het eindresultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.