Akkerbouw

Nieuws 1425 x bekeken

Industrie verwerkt aardappelen op volle toeren

Den Haag – De industrie verwerkte in januari 290.800 ton aardappelen. De verwerking vanaf juli komt daarmee op 2.114.710 ton consumptieaardappelen. Nog niet eerder zijn zoveel aardappelen verwerkt in deze periode. Vorig seizoen bleef de verwerking van juli tot en met januari steken op 2.090.800 ton, blijkt uit gegevens van het Productschap Akkerbouw.

De aardappelverwerkers hebben het druk dit seizoen. Iedere maand van juli tot en met december ligt de verwerking hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het rollend jaargemiddelde van februari 2013 tot en met januari 2014 valt echter lager uit dan van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt omdat de verwerkers in de eerste helft van vorig jaar weinig aardappelen aanvoerden.

Of registreer je om te kunnen reageren.