Akkerbouw

Nieuws 1759 x bekeken

‘CZAV blijft klassieke coöperatie’

Wemeldinge - Voorzitter Johan Klompe vindt dat er geen enkele reden is om de structuur van coöperatie CZAV te veranderen.

Hij noemt de beursgang van ForFarmers opvallend en zegt dat die hoe dan ook gepaard gaat met risico's en onrust. Klompe sprak vrijdag op de jaarvergadering in de Zeelandhallen Goes. Eveneens een trendbreuk in coöperatieland vindt hij de verhandelbaarheid aan de beurs van ledencertificaten van de Rabobank. "Misschien begrijpelijk, en een coöperatie met een totaal ander karakter dan CZAV, maar toch wel een trendbreuk. Nog opvallender is de mogelijke beursgang van ForFarmers, dit is een radicale breuk met de bestaande structuur."
De CZAV-voorzitter spreekt geen waardeoordeel uit over de beursgang. "Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen beslissingen als een drastische wijziging nodig is, zullen we daarvoor niet weglopen, maar wij zien geen enkele reden de huidige koers te verlaten."
CZAV is met ruim drieduizend leden in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant en een omzet van 435 miljoen euro (boekjaar 2012/2013) de tiende landbouwcoöperatie in Nederland en bestaat dit jaar 85 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.