Akkerbouw

Nieuws 640 x bekeken

Brussel: graanproductie blijft stabiel in EU

Brussel - De EU produceert dit jaar 301,3 miljoen ton graan. Dat verwacht de Europese Commissie in de eerste graanprognose voor seizoen 2014/2015.

De graanproductie is vergelijkbaar met de is 301,8 miljoen ton die vorig jaar is geoogst. Het graanareaal groeit met 400.000 hectare naar 58,1 miljoen hectare, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het Weekbericht Granen. "De prognose is gebaseerd op het verwachte areaal vermenigvuldigd met de gemiddelde opbrengst van de afgelopen vijf jaar. De prognose is uiteraard voorbarig omdat een groot gedeelte van het graan nog gezaaid moet worden en niemand weet hoe "Moeder Natuur" zich zal gedragen het komend graanseizoen."

Of registreer je om te kunnen reageren.